Privatumo politika

I. KAS YRA SLAPUKAI?

Slapukai – tai maži tekstiniai failai, siunčiami į kiekvieno asmens, besilankančio Ribologijos (toliau – Organizacija) internetinėje svetainėje www.ribologija.lt (toliau – Svetainė), įrenginį, iš kurio yra prisijungiama prie Svetainės, ir laikinai tame įrenginyje išsaugomi.

Slapukų Svetainėje renkama informacija padeda atpažinti Svetainės lankytoją, išsaugoti lankymosi Svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jūsų galimybę naršyti patogiau, teikti Jums patrauklius pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie Svetainės naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti Svetainę, asmenų aptarnavimą ir Organizacijos teikiamas paslaugas.

II. KAIP TVARKYTI SLAPUKUS?

Apsilankę Organizacijos Svetainėje Jūs galite laisva valia ir savo aktyviais veiksmais išreikšti savo sutikimą, jeigu norite naudoti slapukus. Jums nedavus sutikimo dėl slapukų naudojimo, slapukai, kurie nėra techninio pobūdžio, į Jūsų įrenginį nebus įrašomi.

Organizacija informuoja, kad slapukus galite valdyti ir (arba) ištrinti pagal savo pageidavimus. Naršyklės („Microsoft Edge“, „Safari“, „Firefox“, „Chrome“ ir kt.) nustatymuose galite pasirinkti, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos atmesti. Galite ištrinti visus Jūsų įrenginyje jau esančius slapukus, o daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai nebūtų įrašomi. Šių nustatymų buvimo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės.

Organizacija informuoja, kad daugumoje naršyklių galima:

  • patikrinti, kokie slapukai yra įrašyti, ir ištrinti atskirus slapukus;
  • blokuoti trečiųjų šalių slapukus;
  • blokuoti slapukus iš konkrečių interneto svetainių;
  • blokuoti visų slapukų siuntimą;
  • uždarant naršyklę ištrinti visus slapukus.

Jūs bet kada galite atšaukti sutikimą naudoti slapukus, pakeitę nustatymus ir ištrynę įrašytus slapukus. Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys, o Svetainė gali neveikti. Dėl šių priežasčių nerekomenduojame išjungti slapukų, kai naudojatės Organizacijos Svetaine.

Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus ir kaip juos tvarkyti ar pašalinti, galite apsilankyti puslapyje: www.allaboutcookies.org.

III. KOKIUS SLAPUKUS NAUDOJA ORGANIZACIJA?

Organizacija Svetainėje naudoja techninius, analitinius ir komercinius slapukus. Toliau Organizacija detalizuoja kiekvieną iš slapukų rūšių.

Techniniai slapukai užtikrina Svetainės funkcionalumą, sukuriant vartotojo paskyrą, prisijungiant ir tvarkant Jūsų užsakymus. Techniniai slapukai yra būtini tinkamam Svetainės funkcionavimui.

Analitiniai slapukai padeda įgyti įžvalgų apie tai, kaip lankytojai naudoja Svetainę. Padeda optimizuoti ir pagerinti Svetainę, suprasti reklamų ir komunikacijos efektyvumą.

Komerciniai Organizacijos ir trečiųjų šalių slapukai skirti tam, kad Organizacijos bei trečiųjų asmenų svetainėse rodytume suasmenintą reklamą, kuri pagrįsta naršymo veiksmais, pavyzdžiui, Jūsų ieškotomis, peržiūrėtomis prekėmis.

Organizacija šiuo atkreipia dėmesį, kad „Google Analytics“ įrankį suteikia JAV įmonė „Google Inc.“, tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi užtikrinti asmens duomenų apsaugą ir privatumą. Plačiau apie „Google Inc.“ atliekamą duomenų tvarkymą galite sužinoti, paspaudę šią nuorodą: https://business.safety.google/adsprocessorterms/.

Slapuko pavadinimasAprašymas / paskirtisGaliojimo laikasSukūrimo momentasTiekėjas

_ga

/ Analitinis slapukas

Slapukas _ga, įdiegtas „Google Analytics“, apskaičiuoja lankytojų, seansų ir kampanijos duomenis, taip pat stebi svetainės naudojimą svetainės analizės ataskaitoje. Slapukas išsaugo informaciją anonimiškai ir priskiria atsitiktinai sugeneruotą skaičių unikaliems lankytojams atpažinti.2 metaiJums užėjus į SvetainęGoogle Analytics

_gid

/ Analitinis slapukas

Įdiegtas Google Analytics, _gid slapukas saugo informaciją apie tai, kaip lankytojai naudojasi svetaine, taip pat sukuria analitinę svetainės našumo ataskaitą. Kai kurie renkami duomenys apima lankytojų skaičių, jų šaltinį ir puslapius, kuriuose jie lankosi anonimiškai.1 dienaJums užėjus į SvetainęGoogle Analytics

_gat

/ Analitinis slapukas

Šį slapuką įdiegė „Google Universal Analytics“, kad apribotų užklausų dažnį ir taip apribotų duomenų rinkimą didelio srauto svetainėse.1 minJums užėjus į SvetainęGoogle Analytics

_gcl_au

/ Analitinis slapukas

Saugoti ir sekti konversijas.3 mėn.Nėra informacijosGoogle Adsense

Woocommerce_cart_hash

/ Komercinis slapukas

Saugoti prekes prekių krepšelyje.1 dienaĮsidėjus prekę į krepšelįWooCommerce

_fbp

/ Techninis slapukas

Saugoti ir stebėti apsilankymus svetainėje.3 mėn.Jums užėjus į SvetainęFacebook

Wp_woocommerce_session_*

/ Komercinis slapukas

Saugoti atliekamus veiksmus parduotuvėje.SesijaJums užėjus į SvetainęWooCommerce

IV. KAM PERDUODAMI SLAPUKŲ PAGALBA SURINKTI DUOMENYS?

Slapukų pagalba surinkti duomenys gali būti perduoti Organizacijos duomenų tvarkytojams, tiekiantiems, pavyzdžiui, Svetainės talpinimo paslaugas, tiesioginės rinkodaros paslaugas teikiančioms bendrovėms ir kita. Organizacija informuoja, kad su kiekvienu duomenų tvarkytoju Organizacija yra sudariusi asmens duomenų tvarkymo sutartis ir užtikrina, kad kiekvienas duomenų tvarkytojas įgyvendintų tinkamo lygio technines ir organizacines asmens duomenų saugumo priemones.

V. KOKIOS YRA JŪSŲ TEISĖS IR KAIP JAS ĮGYVENDINTI?

Jūs, kaip duomenų subjektas, turite šias teises:

  • Teisę būti informuotam apie Organizacijos atliekamą asmens duomenų tvarkymą.
  • Teisę susipažinti su Organizacijos tvarkomais Jūsų asmens duomenimis.
  • Teisę prašyti ištaisyti Organizacijos tvarkomus Jūsų asmens duomenis.
  • Teisę prašyti ištrinti duomenis.
  • Teisę apriboti duomenų tvarkymą.
  • Teisę prieštarauti duomenų tvarkymui.
  • Teisę į Jūsų asmens duomenų perkeliamumą.
  • Teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Dėl savo teisių įgyvendinimo galite kreiptis į Organizaciją kontaktiniu el. pašto adresu: info@redcross.lt

Detalesnė informacija apie teisių įgyvendinimo tvarką bei terminus yra nustatyta Organizacijos „Privatumo politikoje“ (nuoroda į privatumo politiką).

VI. JŪSŲ TEISĖ PATEIKTI SKUNDĄ

Jeigu manote, kad Jūsų teisės buvo pažeistos, visada galite kreiptis į Organizaciją el. pašto adresu info@ribologija.lt arba (ir) pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (L. Sapiegos g. 17, LT-10312 Vilnius, el. paštu ada@ada.lt).

Bendrovės kontaktiniai duomenys:

Ribologija, Žirmūnų g. 5 – 29, Vilnius, LT-09101
Tel.: +370 69299570, el. paštas info@ribologija.lt, www.ribologija.lt

Ribologija įmonei priklausančioje www.ribologija.lt svetainėje yra renkami ir valdomi jūsų asmeniniai duomenys.

Ši Privatumo politika išaiškina, kaip www.ribologija.lt naudoja jūsų asmeninius duomenis bei pateikia priežastis jūsų asmeninių duomenų rinkimui.

Dėl to, prieš naršant www.ribologija.lt svetainėje, perskaitykite šį dokumentą.

Mes užtikriname jūsų asmeninių duomenų saugumą ir konfidencialumą.

I. Asmeniniai duomenys, kuriuos renkame:

Kuomet naršote www.ribologija.lt, automatiškai renkame tam tikrą informaciją apie jūsų įrenginį – naršyklė, IP adresas, laiko juosta ir jūsų įrenginio slapukai. Taip pat renkame statistinius duomenis apie naršymą svetainėje: puslapiai, kuriuose apsilankote, produktai, kuriuos peržiūrite bei kita svetainės naršymo informacija. Šią automatiškai renkamą informaciją vadiname „Įrenginio informacija“. Taip pat, galime rinkti asmeninius duomenis, kuriuos jūs mums suteikiate (vardas, pavardė, adresas, mokėjimo informacija ir t.t.) sukurdami paskyrą mūsų svetainėje.

II. Kodėl renkame jūsų duomenis?

Jūsų duomenų saugumas mums yra ypatingai svarbus, dėl to renkame ir valdome tik būtiniausius jūsų asmeninius duomenis, be kurių negalėtume užtikrinti sklandaus svetainės veikimo. Automatiškai renkami duomenys yra naudojami svetainės analitikoje. Tačiau užtikriname, kad statistinėje informacijoje neįmanoma atpažinti konkrečių vartotojų tapatybės.

Galite apsilankyti mūsų svetainėje, nesuteikdami jokios informacijos, kuria būtų galima identifikuoti jūsų asmens tapatybę. Tačiau, jeigu norėsite pasinaudoti mūsų svetainės funkcijomis, norėsite gauti mūsų naujienlaiškį arba užpildysite mūsų kontaktinę formą, tuomet taip galite suteikti mums savo asmeninių duomenų: el. pašto adresą, vardą, pavardę, gyvenamosios vietos informaciją, telefono numerį. Turite pasirinkimą nesuteikti mums savo asmeninių duomenų, tačiau tokiu atveju negalėsite naudotis dauguma svetainės teikiamų funkcijų. Svetainės lankytojai, nežinantys, kokią informaciją privalome rinkti, gali susisiekti su mumis el. paštu info@ribologija.lt.

III. Jūsų teisės:

Jeigu esate Europos gyventojas, jūs turite įvairių teisių, susijusių su jūsų asmens duomenų apsauga:

  • Teisė būti informuotam.
  • Teisė gauti savo informaciją, kurią mes tvarkome.
  • Teisė taisyti netikslią ar neteisingą informaciją apie jus.
  • Teisė ištrinti visus duomenis apie jus.
  • Teisė apriboti duomenų tvarkymą.
  • Teisė perkelti visus surinktus duomenis apie jus kitam valdytojui.
  • Teisė paprieštarauti asmens duomenų tvarkymui.
  • Teisės, susijusios su automatinių duomenų valdymu.

Jeigu norite daugiau informacijos, susisiekite su mumis pasinaudoję žemiau pateikta kontaktine informacija.

Perspėjame, kad valdome Europos gyventojų asmeninius duomenis, norėdami išpildyti jūsų užsakymus arba kitaip įgyvendinti tikslus, išvardytus dokumento pradžioje. Atkreipkite dėmesį, kad jūsų duomenys gali būti perkelti už Europos ribų (pavyzdžiui, į Kanadą arba JAV).

IV. Nuorodos į kitas svetaines:

Mūsų svetainėje gali būti kitų svetainių, kurių mes nevaldome, nuorodos. Pažymime, kad mes nesame atsakingi už kitų svetainių ar trečiųjų šalių asmeninių duomenų rinkimo procesus. Palikus mūsų svetainę, rekomenduojame perskaityti trečiųjų šalių svetainių privatumo politikas.

V. Duomenų apsauga:

Jūsų asmeninių duomenų apsaugai pasitelkiame aukščiausios kokybės serverius, kuriuos gali pasiekti tik įgalioti asmenys. Mes reguliariai stebime savo sistemas, norėdami nustatyti, ar nėra kokių nors pažeidžiamų vietų ar kibernetinių atakų, kurių metu galėtų nukentėti jūsų asmeniniai duomenys. Nepaisant to, negarantuojame absoliutaus jūsų asmeninių duomenų saugumo.

VI. Duomenų atskleidimas:

Įstatymo numatyta tvarka pasiliekame teisę atskleisti jūsų asmeninius duomenis, jei reikėtų apginti savo teises, savo ir aplinkinių saugumą, ištirti nusikaltimą arba atsakyti į vyriausybės prašymą atskleisti jūsų asmeninius duomenis.

VII. Kontaktinė informacija:

Jeigu norite gauti daugiau informacijos apie šią privatumo politiką arba apie jūsų asmeninius duomenis, kreipkitės į mus el. paštu info@ribologija.lt.